projectweek

Categorie: projecten
Gepubliceerd: donderdag 02 april 2015

foto's projectweek 2015

Projectweek schooljaar 2014-2015 thema “samen spelen en respect hebben voor elkaar”

Met dit thema leren we de leerlingen dat samen spelen erg leuk kan zijn. Ook respect hebben voor elkaar en voor de materialen zijn aspecten die gedurende de thema week in de verf worden gezet.

De kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar werden verdeeld in gemengde groepjes. Onder begeleiding van de leerkrachten mochten ze zich gedurende tal van activiteiten uitleven.

Een overzicht van de activiteiten :

 • -          Poppenspel
 • -          Vriendschapsmedailles maken
 • -          Spelletjes uit de oude doos (steltlopen, touwtjespringen, oog schieten (knikkeren), boerke rood, gieren, haasje over)
 • -          Gezelschapsspelletjes spelen
 • -          Grote buitenspelen (twister, jenga, vier op een rij, basketbal, voetbal)
 • -          Dans : move tegen pesten

De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar werden ook verdeel in gemengde groepjes. Voor hen werden volgende activiteiten voorbereid :

 • -          Speelplaatsspelletjes (toeristen op Ibiza, portie beach volley, schoolsurvival, 1-2-3 piano, witte zwanen - zwarte zwanen, telefoontje, schipper mag ik overvaren, dikke Bertha,…)
 • -          Oude volksspelen (toptafel, ringwerpen, rekkertrekker,…
 • -          Samenwerkingsspelletjes : spelletjes waar vooral de samenwerking tussen de leerlingen centraal staat (flippermens, uit- en inbrekertje, wirwar, evenwichtkring,…)
 • -          Toneel : aan de hand van bestaande sprookjes gaan de leerlingen aan de slag.
 • -          Oude volksspelen knutselen (ringwerpen, ballo smitto, blikwerpen,…)

Het project eindigt op vrijdag met de “move tegen pesten”.

 

             

leesprojecten

Categorie: projecten
Gepubliceerd: dinsdag 26 augustus 2014

Tutorlezen :

Tijdens dit uniek leesproject wordt er met de leerlingen van het tweede, derde, vijfde en zesde leerjaar klasdoorbrekend gewerkt.  Sterke lezers (tutors) begeleiden een groepje van 2 à 3 leerlingen (tutees) bij het technisch lezen.  Vervolgens wordt er gecontroleerd of de lezertjes de inhoud van het verhaaltje begrepen hebben d.m.v. korte inhoudsvraagjes.  Een leerrijke ervaring voor tutor en tutee.

foto's tutorlezen


Niveaulezen :

Veel lezen draagt bij tot een beter taalbegrip.  Wekelijks oefenen de leerlingen van het eerste leerjaar hun leesvaardigheid tijdens een halfuurtje niveaulezen. Er wordt klasdoorbrekend gewerkt.  Leerlingen lezen in kleine groepjes aan elkaar voor en worden hierbij begeleid door een klasleerkracht, zorgleerkracht of vrijwilliger.  Voelt u zich geroepen om dit project te steunen en uw steentje bij te dragen als leesouder?  Neem dan contact op met de zorgcoördinator juf Ingrid.


Voorleesproject :

Onze leerlingen van het vierde leerjaar lezen tweewekelijks voor aan de kleutertjes van de leeuwtjesklas en de tijgertjesklas.  Hieraan gaat een degelijke voorbereiding in de klas vooraf.  De prentenboeken worden verkend, het voorlezen wordt ingeoefend, vraagjes worden voorbereid.  Zowel de leerlingen van het vierde leerjaar als de kleutertjes vinden dit een leuke en leerrijke ervaring.

foto's voorleesproject 4de leerjaar - 3de kleuterklas


 

 

 

afval sorteren

Categorie: projecten
Gepubliceerd: dinsdag 26 augustus 2014

mos


Onze school werkt actief mee om de afvalberg te verkleinen.  Zo vragen wij de ouders gezonde drankjes mee te geven in een drinkbus en koekjes in een koekendoosje (zonder papiertje). Onze leerlingen sorteren het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken :

 • PMD
 • GFT
 • glas
 • papier en karton
 • KGA
 • restafval

 

Jaarlijks krijgt ook de schoolomgeving een schoonmaakbeurt en gaan onze leerlingen actief opzoek naar zwerfafval. Zo dragen wij ons steentje bij om de stad schoon te houden.


 

Categorie: projecten
Gepubliceerd: dinsdag 26 augustus 2014

 

 


Digitaal bord

Alle klassen van de lagere school zijn uitgerust met een digitaal bord. Ons team probeert hiermee de lessen zo uitdagend mogelijk te maken voor onze leerlingen.

 

Computers in de klas

Elke klas heeft drie computers – de kleuterklassen maken gebruik van laptops en tablets – die de leerkrachten en de leerlingen gebruiken ter ondersteuning van de lessen.

 


 

fruit op school

Categorie: projecten
Gepubliceerd: dinsdag 26 augustus 2014

Fruit is gezond en het is goedkoper dan verpakte koekjes. Daarom vragen wij met aandrang aan de ouders om hun kinderen dagelijks een stukje fruit mee te geven. Vanaf de maand oktober krijgen op woensdag alle leerlingen gratis fruit op school.  Het fruitafval composteren wij in onze compostvaten. Met de compost bemesten wij de plantsoenen op ons schooldomein. Zo besparen wij heel wat op vuilniszakken, geld dat wij kunnen investeren in onze kinderen.


 

inloggen